zaterdag 24 november 2007

KOUD HÉ

Het kan in deze tijd van het jaar best wel eens onaangenaam weer zijn. Het kan nijdig koud zijn, regenen, sneeuwen of gewoon goed vriezen.
Doordat vaak de mensen op de scootmobiel afhankelijk zijn van hun scoot is het ook raadzaam om je hiervoor goed te kleden, want stil zitten op een scootmobiel is zeker in de winter geen pretje, je kan letterlijk tot aan het BOT koud zijn en ja dat brengt vaak veel lichamelijke klachten met zich mee.
Nu kun je natuurlijk thuisblijven, of alleen het hoognodige aan boodschappen gaan halen, en meteen weer lekker warm voor de kachel gaan zitten met de tv aan.
Maar ja dat doe je al zo vaak, omdat je juist door je handicapt al vaak beperkt bent, waardoor je niet altijd er maar even tussenuit kan.
Onze tocht van 10 november was daar een goed voorbeeld van, een aantal leden was niet aanwezig om de simpele reden de gezondheid liet het absoluut niet toe om mee te doen met de tocht, maar ondanks de ziekteafmeldingen waren we toch met een goed aantal aanwezig. Het was gelukkig droog tijdens de tocht en we hebben allemaal genoten, zowel de fietsers de hardloper Aad en de leden van S.cAr.go.
Onze voorzitter van de ARGO genoot zichtbaar van de rit op de scootmobiel, en de secretaresse idem, al hoorde ik wel zo af en toe; wat is dat koud op zo'n ding zeg. En ja dat weten we allemaal maar al te goed.
Vroeger ja je leest het goed en ik heb het over 1978, toen ik de trotse bezitter was van mijn eerste scootmobiel de "Booster Town en Coutry" waren er nog zeer weinig scootmobiels te zien in Rijswijk en omgeving het was best wel een uniek iets want ja je kon je erg makkelijk verplaatsen en had niemand nodig om even te duwen ik kon het gewoon zelf "hendel inknijpen en gaan", een echte vrijheid zoals ik dat ervaarde.
Het GAK leverde het apperaat, met alle toebehoren zoals oa een schootkleed en een schootzak, een kussentje hier en een kussentje daar bewapend tegen de winter kon je er dan voor jaren tegen.
Natuurlijk ben ik blij met de scootmobiel absoluut, de scoot is me benen, maar helaas met deze koude dagen, zeker wat er nog komen gaat, hebben onze benen er nog meer onder te lijden dan bij valide mensen, zij kunnen immers zich warm fietsen iets wat wij niet meer kunnen helaas!!!!
Het schootkleed is afgeschaft simpel omdat het kosten met zich meebrengt die nergens meer vergoed worden, ook niet bij de WMO heb ik gemerkt.
En dat mensen is zo jammer zo iets belangrijks voor onze doelgroep en ja dat moeten we zelf aanschaffen, ik kan natuurlijk niet in iemands knip kijken, het enige wat ik weet is dat mijn knip door de jaren van bezuinigen en door mijn invaliditeit erg geslonken is, en daardoor net als zoveel invalide aan de bijstandsnorm zitten.
Natuurlijk we klagen niet maar een goede schootzak/kleed kost al gauw een 175 euro, wat zeker het geld waard is maar vaak niet op te hoesten is met een kleine uitkering.

Misschien zijn er fabrikanten, winkeliers, sinterklaas of de kerstman die juist nu denken hee ik wil daar best eens een steentje aan bijdragen.
Dan zitten wij er tijdens de koude winterdagen ook warmpjes bij.
En kunnen wij toch genieten van de natuur in zijn winterse plaatje, want een ding is waar we genieten altijd van onze ritje door de natuur zomer en winter ....

woensdag 21 november 2007

DIEVEN OP JACHT NAAR UW SCOOTMOBIEL

Steeds meer krijgen wij te horen dat vooral de scootmobiel erg in trek is bij de joyriders, deze figuren hebben het op uw scootmobiel voorzien en zijn in staat uw scootmobiel in tijd van 2 uur totaal te slopen door te gaan joyriden.
Let daarom exstra op uw scootmobiel en laat deze niet onbeheerd achter en zeker niet met het sleuteltje er nog in. Op de rechterkollom onder diefstal kunt u de link aanklikken van een verslag ter plaatsen.......

woensdag 14 november 2007

S.cAr.go scootmobielclub te Rijswijk



Hallo Allemaal,
Vandaag zijn er weer foto's binnengekomen deze keer van Kees Schurs u kunt deze onder aan onze site bekijken.
Tevens is er een groot stuk geplaatst vandaag in het AD Haagsecourant over onze club.

VERGEET NIET UW FORMULIER IN TE LEVEREN VOOR HET KERSTDINER BIJ DE ARGO DIT KUNT U INLEVEREN BIJ UW COORDINATOREN; GEEN FORMULIER GEHAD VRAAG EROM EN WIJ BRENGEN HET.

I.v.m het trage opladen van de film van 10 november kunt u aan de rechterzijde van deze pagina de link aanklikken daar kunt u de film zonder problemen dan als nog bekijken, de gehele film zal met het kerstdiner vertoont worden, dus meld u aan voor het diner .
Geen uitnodiging gekregen meld u dit dan even bij uw coordinatoren!!!!

maandag 12 november 2007

zondag 11 november 2007

ARGO

Hallo Allemaal,

De eerste foto's van 10 november zijn binnengekomen en hieronder treft u verschillende foto's aan van deze dag .
Het was een bijzondere dag met als thema SAMEN BETER, en dat gevoel dat was aanwezig, geweldig echt geweldig .
De ARGO waar de rijswijksescootmobielclub maar een onderdeel van is, heeft meer in huis veel meer, u heeft vast wel de videopresentatie kunnen zien en kunnen bekijken !!!!
Zo kunt u bv terecht bij de ARGO voor bewegingsbanken, yoga, rolstoeldansen, zwemmen, bowlen en de scootmobielclub.
Al deze activiteiten zijn een onderdeel van de ARGO en daar wil ik eigenlijk eens wat dieper op ingaan in dit stuk over de ARGO.
De verschillende activiteiten worden bij de ARGO uitgevoerd door de coordinatoren.
Het bestuur geeft deze coordinatoren de vrije hand en kunnen er vol ingaan met hun activiteit om deze tot een succes te maken.
Maar ook deze activiteiten hebben hulp nodig, vaak veel hulp want immers de doelgroep kunnen zich vaak niet redden en hebben dan hulp van derde nodig om gewoon aan een activiteit mee te kunnen doen.
Daarom zoekt de ARGO altijd vrijwilligers, die ons met hand en span diensten willen helpen, dus schroom niet en meld u aan onder nummer 070-3994924 bereikbaar elke maandagochtend tussen 10.00 tot 12.00uur of mail ons gewoon, maar kom bij de ARGO als lid, vrijwilliger, sympatisant of in het bestuur.
Ik weet zeker dat er vast een onderdeel is waar u in kunt uitblinken om de ARGO die organisatie te maken waar iedereen met een blij gevoel steeds aan terug kan denken.
Dan heeft ons doel van zaterdag 10 november SAMEN BETER die vruchten afgeworpen die o zo broodnodig zijn voor onze doelgroep..........

Namens het bestuur van de ARGO, de coordinatoren, leden graag tot ziens!!!!!!

FOTO,S Fred Ronaldus (buurtlink.nl)



Ook willen wij de firma Revacore/van de Lely, in het bijzonder bedanken voor hun inzet deze dag, ze waren er maar weer en wel met twee wagens sterk.
De hele dag waren zij paraat om bij camaliteiten ons verder op weg te helpen.
Astrid heeft zoals jullie op de foto hierboven kunt zien, wethouder Bolte nog even snel wegwijs gemaakt met de scootmobiel, en dat liep dus helemaal op rolletjes.

Het popkoor POP_ART wat ons een grandioos optreden gaf, waar iedereen zichtbaar van genoot, Jolande Nooteboom en al de leden van POP-ART vanaf deze plaats bedankt, het is echt voor herhaling vatbaar, en wij kunnen deze groep dan ook van harte aanbevelen !!!!!!

Politie Rijswijk bedankt voor de vlotte doorstroming die wij als scootmobielclub hebben mogen ervaren, het was gewoon geweldig zoals wij als grote groep steeds maar weer konden doorrijden bij toch wel gevaarlijke kruisingen!!!!!

Paviljoen Te Werve, met name Jeroen Reyns en zijn medewerkers bedankt voor de service en bedankt dat jullie speciaal voor onze groep deze dag hebben mogelijk gemaakt, natuurlijk bedanken wij bij deze het BESTUUR van het Paviljoen die ons de gelegenheid hebben geven om deze voor ons toch wel bijzondere dag in hun Paviljoen te kunnen geven !!!!

De video presentatie van alle onderdelen van de ARGO gemaakt door Trix Alexander die een goede indruk gaf van wat er zoal bij de ARGO te doen is .

Mirjam, Trix, Wim Mecsenaar, Fred Roldanus,Cor, alle mensen die op de fiets/rolstoel/scootmobiel zijn gestapt om deze dag een bijzondere dag te maken, belangstellende en nieuwe leden bedankt dat jullie deze dag tot een succes hebben gemaakt.

Namens jullie toegewijde coordinatoren;
Peter Geluk, Cees Noordermeer

zaterdag 10 november 2007

De eerste foto's zijn binnen.

Hallo allemaal,

Deze foto's zijn net binnen, de eerste van de reeks die vandaag zijn gemaakt, alle foto's die hieronder staan zijn gemaakt door Ernst Schoumans, bedankt voor de snelle inzending van deze foto's .


woensdag 7 november 2007

Het WEER, WEER !!!!!!




Hallo Scootmobielrijders en fietsers,

Het is inmiddels woensdag 7 november, en de tijd gaat dringen, nog een paar dagen en de scootmobieltocht gaat van start, zoals ik al eerder heb aangegeven kon het wel eens een SNERTTOCHT gaan worden, omdat wij het WEER helaas niet in de hand hebben. En zoals de vooruitzichten het nu laten zien verwacht men veel regen wind kou en hagel, kortom SNERTWEER. Dit betekent dan ook dat wij als team ons zeker niet laten weerhouden om deze tocht toch door te laten gaan. Wij zijn, hoe gek het ook klinkt, wel een beetje voorbereid op een buitje. We hebben immers allemaal regenpakken, ponsho's en er zijn ook nog van die plastick zakken die ik menigmaal over me hoofd heb gedaan om lekker droog te blijven.....! Dat dit weer op komst is, betekent ook voor velen van ons PIJN veel PIJN in de botten, spieren en noem maar op, leuk is echt anders geloof me. Maar het is de dag van de mantelzorgers, die mensen die juist voor onze groep altijd klaarstaan om ons juist op die moeilijke momenten erdoor heen te duwen, en wat is nu mooier en gezelliger om het thema van deze dag SAMEN BETER met ons allen te beleven en te (ondergaan)!!!!! De Mantelzorgers/sters de scootmobielers, de rolstoelrijders, de wandelaars en de genodigden, kortom samen een doel; SAMEN BETER. Na de SNERTTOCHT is er immers SNERT voor iedere deelnemer, en niet te vergeten het koor POP-ART wat ons tijdens de snert met roggebrood en spek, een vrolijke noot zal brengen waarbij we toch het gevoel kunnen hebben YES geslaagd deze dag. Misschien dat het weer deze dag juist uitbeeld wat een ieder van ons gehandicapt en/of chronisch ziek dagelijks meemaakt in zijn of haar lichaam. KORTOM KOMT ALLEN !!!!!!!
Het u toegewijde team, Mirjam, Trix, Peter en Cees