woensdag 25 augustus 2010

Avifauna 24 aug 2010



Wat een schitterend weer hadden we dinsdag 24 augustus, en wat een gezellig gezelschap. Kortom het was een hele happening het uitje naar Avifauna toe. Toen iedereen aanwezig was konden we al snel inschepen in een van de salonschepen van het v/d Valk imperium.

(foto wim mecksenaar)

Het appelgebak stond al klaar alleen de koffie moest nog even in de kopjes geschonken worden, zodra we los van de kade waren kregen we koffie. Het was een mooie tocht, en iedereen keek zijn/haar ogen uit wat voor huisjes er zoal niet staan op de kade. De koffie met appelgebak smaakte goed en het werd dan ook steeds stiller op ons schip (geintje). We hebben ongeveer 1.30 uur gevaren en ons tweede bakkie smaakt nog steeds lekker. Toen we aan wal kwamen stonden onze rolstoelen en scootmobielen al te wachten. Het park was best wel indrukwekkend, en er was een scala aan volgels van de kanarie tot aan de Amerikaanse adelaar.




Ook kregen we nog een vogelshow te zien en dat kan ik hier op papier niet even uitleggen hoe mooi dat was. Er was zelfs een klein papagaaitje een soort bedelaar die het geld uit je zakken kon halen. Na de show konden we het park eens goed bekijken, en konden we ook onze consumptie bon ten drinken maken. Na wat rond gekeken te hebben was het alweer tijd om iets te gaan eten in het restaurant ons diner. Nou petje af voor Mirjam want ze kreeg het voor elkaar dat we uit een keuze menu konden kiezen. Op alle tafels stond een grote bak met gesneden stokbrood met roomboter. Als voor af hadden we een heerlijke gebonden bieslook soep een echte aanrader. Zalm of snitzel kon men kiezen, ik zag veel zalm over de toonbank gaan al had ik zelf gekozen voor de snitzel. Verse sla, spinazie, mini aardappelen, op het bord lag boontjes in spek gerold, aardappel fantasie en tomaat met kaas en kruiden en natuurlijk zalm of snizel. We konden eten wat we wilde want men kon gewoon bijbestellen, riep onze ober. Inmiddels was het al 18.40 uur toen ik hoorde dat mijn valys busje aanwezig was, gelijk kwam ook het ijs binnen wat er wel zo smakelijk uit zag, dat ik rechts ommekeer maakte zodat ik nog even kon genieten van deze dame blance. De dag was ten einde en iedereen kon moe maar erg voldaan huiswaards keren om vervolgens naar bed te gaan. Ik wil iedereen bedanken die deze dag tot een gezellige dag hebben weten te brengen. Natuurlijk ook al onze deelnemers bedankt dat jullie gereageerd hebben op onze uitnodiging om deze dag op de kaart te zetten.




(foto riet nachtzaam)

woensdag 4 augustus 2010

Scootmobielclub in nood !!!!!!



Voor het vierde achtereen volgende jaar om subsidie aan te vragen voor onze club, zijn wij weer niet op voorhand gehonoreerd. Het is duidelijk dat de gemeente Rijswijk met ons niets te maken wil hebben. Ieder jaar opnieuw vragen wij subsidie aan voor onze activiteiten, en voor onze scootmobielclub die al jaar en dag bestaat. Vandaag kregen wij weer een brief binnen waarop duidelijk te zien was dat onze scootmobielclub weer geen subsidie krijgt over het jaar 2011. Alleen de oude activiteiten van de Argo kregen iets toegewezen en verder stond er niet veel in de brief. Natuurlijk mag ik een bezwaarschrift indienen, maar dat heeft geen enkele zin in Rijswijk, want onze vorige bezwaarschriften zijn nog niet eens behandeld. Onze doelgroep is mensen met een scootmobiel of rolstoel een gezellig middagje te bieden. Men kan helemaal zich zelf zijn en eens per maand trekken we er ook met z'n allen op uit. Ook leren wij mensen met een scootmobiel hoe zij er mee om moeten gaan, veel gebruikers die voor het eerst op een scootmobiel plaats nemen zijn vaak bang. In het verleden toen onze club nog aan het groeien was hadden wij geen onderdak, buurthuizen konde ons niet binnen hebben vanwegen het groot aantal deelnemers die per scootmobiel of rolstoel binnen kwamen daar. Natuurlijk zijn de coördinaatoren toen op zoek gegaan naar een plekje voor ons zelf. Indertijd zijn vele wegen bewandeld om voor de scootmobielclub een vorm van huisvesting te vinden. Ad Hock kon ons niets bieden,ook al staat half Rijswijk leeg te verpauperen.
Na veel omzwervingen kwam de scouting "Gordon groep" ons te gemoed en wij konden hun onderkomen huren voor de vrijdagmiddag. Natuurlijk draait de scootmobielclub niet op de wind, dat kan iedereen wel begrijpen dacht ik zo. Het kost nu eenmaal geld een club draaiende te houden en dat is nu net wat veel gehandicapte niet hebben. De meesten hebben een inkomen op bijstand niveau of zelfs nog minder. De scootmobielclub is vaak hun enige uitje wat de mensen hebben, en kijken dan ook echt naar deze middag uit.







Helaas gaat het doek vallen voor deze club als er niet snel iets van subsidie komt. Het is toch te gek voor woorden dat wij al jaren aangeven help we verzuipen en je niks kan en mag verwachten van onze gemeente Rijswijk. Ik durf zelf te beweren dat men systematisch ons de nek langzaam wil om draaien, anders had men allang gereageerd op onze verzoeken om iets van subsidie toe kennen aan onze groep. Ik zelf zou niet meer weten hoe wij nu verder moeten. Natuurlijk zijn wij ook in de minderheid wat betreft onze gezondheid, vaak ziek en vaak niet in staat om even snel iets te regelen. Het is weer een grote tegenvaller deze keer weer te moeten lezen dat de S.cAr.go ook komend jaar 2011 geen subsidie krijgt toe gewezen. Ja ik mag een bezwaarschrift schrijven voor 2011, maar voor ik dat doe zet ik even hier wat neer op de blog. Dan kan iedereen lezen wat er speelt bij de S.cAr.go, en waarom wij de stekker er uit moeten gaan trekken als er geen verandering komt in onze situatie.


Voorzitter Argo,
Cees Noordermeer

zondag 1 augustus 2010

Palingtocht 2010

En daar gingen we weer op voor de palingtocht. Ik moet zeggen het was weer gezellig, een leuk stuk rijden van precies 5 kwartier en jawel langs alle paling plekjes in Rijswijk. Natuurlijk gingen we de vangst als we weer op honk waren verdelen onder de deelnemers van de palingtocht cq oftewel de zilte zee vis veroberen. Het weer was echt prachtig en het zonnetje scheen volop. Ik heb een aantal foto's gemaakt die ik in een venster hier even toon aan jullie. Tot augustus maar weer en dan zullen we vast en zeker weer iets heeeeeeeel aparts voor jullie hebben?????????????




Zoals jullie weten hadden we afgelopen vrijdagmiddag weer een gezellige rit. We hebben het maar de "PALINGTOCHT" genoemt want onze coordinatoren hadden veel paling ingeslagen. Om van de rest maar niet te spreken, kibbeling, makreel, gerookte zalm, lekkerbekken, haring en een berg broodjes. Cocy en Yvonne hebben Brechtje, Peter en Annemarie geholpen om de broodjes te maken. Limonade koffie en ik weet het allemaal niet meer, maar er moest een berg weggegeten worden. Het doet ons genoegen dat diegeen die zich opgegen had ook werklijk aanwezig was. Al de vis was op gegaan we kwamen mooi precies rond uit. En natuurlijk onze dank voor hen die ons weer geholpen hebben.