woensdag 25 augustus 2010

Avifauna 24 aug 2010Wat een schitterend weer hadden we dinsdag 24 augustus, en wat een gezellig gezelschap. Kortom het was een hele happening het uitje naar Avifauna toe. Toen iedereen aanwezig was konden we al snel inschepen in een van de salonschepen van het v/d Valk imperium.

(foto wim mecksenaar)

Het appelgebak stond al klaar alleen de koffie moest nog even in de kopjes geschonken worden, zodra we los van de kade waren kregen we koffie. Het was een mooie tocht, en iedereen keek zijn/haar ogen uit wat voor huisjes er zoal niet staan op de kade. De koffie met appelgebak smaakte goed en het werd dan ook steeds stiller op ons schip (geintje). We hebben ongeveer 1.30 uur gevaren en ons tweede bakkie smaakt nog steeds lekker. Toen we aan wal kwamen stonden onze rolstoelen en scootmobielen al te wachten. Het park was best wel indrukwekkend, en er was een scala aan volgels van de kanarie tot aan de Amerikaanse adelaar.
Ook kregen we nog een vogelshow te zien en dat kan ik hier op papier niet even uitleggen hoe mooi dat was. Er was zelfs een klein papagaaitje een soort bedelaar die het geld uit je zakken kon halen. Na de show konden we het park eens goed bekijken, en konden we ook onze consumptie bon ten drinken maken. Na wat rond gekeken te hebben was het alweer tijd om iets te gaan eten in het restaurant ons diner. Nou petje af voor Mirjam want ze kreeg het voor elkaar dat we uit een keuze menu konden kiezen. Op alle tafels stond een grote bak met gesneden stokbrood met roomboter. Als voor af hadden we een heerlijke gebonden bieslook soep een echte aanrader. Zalm of snitzel kon men kiezen, ik zag veel zalm over de toonbank gaan al had ik zelf gekozen voor de snitzel. Verse sla, spinazie, mini aardappelen, op het bord lag boontjes in spek gerold, aardappel fantasie en tomaat met kaas en kruiden en natuurlijk zalm of snizel. We konden eten wat we wilde want men kon gewoon bijbestellen, riep onze ober. Inmiddels was het al 18.40 uur toen ik hoorde dat mijn valys busje aanwezig was, gelijk kwam ook het ijs binnen wat er wel zo smakelijk uit zag, dat ik rechts ommekeer maakte zodat ik nog even kon genieten van deze dame blance. De dag was ten einde en iedereen kon moe maar erg voldaan huiswaards keren om vervolgens naar bed te gaan. Ik wil iedereen bedanken die deze dag tot een gezellige dag hebben weten te brengen. Natuurlijk ook al onze deelnemers bedankt dat jullie gereageerd hebben op onze uitnodiging om deze dag op de kaart te zetten.
(foto riet nachtzaam)