zaterdag 15 september 2007

Verslag 14 september 2007Wat een geweldige opkomst deze keer en wat leuk al die nieuwe gezichten te zien, dat bewijst toch maar weer dat er behoefte is aan een scootmobielclub in Rijswijk.
Wij hopen dat u ook deze middag weer heeft genoten van datgeen wat wij u hebben willen laten zien en waar u met aandacht naar heeft geluisterd.
Deze middag waren wij uitgenodigd bij de Sionsgaerde een kwekerij welke speciaal is opgezet voor mensen met een handicap zowel geestelijk als lichamelijk deel te laten nemen aan het arbeidsproces en vanuit dit bedrijf kunnen doorgroeien naar een volledige baan.
De Sionsgaerde is een samenwerkingsverband van de gemeenten Rijswijk, Zoetermeer, Voorburg/Leidschendam, kortweg DSW: dienst sociale werkvoorziening.
We werden welkom geheten door dhr. Dick Edelenbos, hij is de Manager Teelttechniek bij Sionsgaerde, en met een beetje passen en meten met de scootmobielen namen we plaats in de kantine, waar een heerlijk kopje koffie of thee werd aangeboden. Riek had voor de clubleden de afgelopen weken zitten breien en onder het genot van het kopje koffie kreeg iedereen een lekkere col aangeboden voor de koude ritjes die gaan komen om lekker warm te blijve. Riek bedankt namens alle leden voor deze verassing. Dick Edelenbos heeft ons verteld wat er zoal in het bedrijf gebeurt, wat men teelt hoe het proces precies verloopt, van stek tot een volwaardige plant, alles hebben we mogen zien en vol belangstelling vuurde iedereen vragen op Dick af.
Ik heb ook goed geluisterd maar het gekke is dat ik nog steeds niet goed weet hoe dat plantje ook weer heet, een Hydera dacht ik maar verbeter me gerust, want ik wil dit zo goed mogelijk hier opschrijven.
Na de rondleiding door het bedrijf, kreeg iedereen een plantje aangeboden met de mededeling volgend jaar terug komen met het plantje en de mooiste en grootste heeft gewonnen.
Kijk scootmobielers dat is dus weer een volgende uitdaging. U weet hoe en wat er allemaal met het plantje kan dus laat uw fantasie werken en kweek een plant waar Dick zelfs U tegen zegt.
Wat is er verder nog te vertellen. Toen we vertrokken vanuit Stervoorde was er een heuse fotograaf, Wim Mecksenaar die voor de Rijswijkse kabelkrant aanwezig was om een verslag te maken van onze scootmobielclub en dit verslag met foto op de kabelkrant gaat zetten. Dus vrienden, let op de kabelkrant van RTV Rijswijk kanaal 45 op uw televisie. Wim is een stukje meegefietst en heeft onderweg tientallen foto's gemaakt van onze bewegingen onderweg.
Ik kan niet anders zeggen dan dat het een geweldige middag was, leerzaam, gezellig, beetje fris, maar o zo een gevoel van yes, het gaat lukken. Nu heeft Rijswijk een heuse scootmobielclub, door en voor gehandicapten. En dat is iets waar we met ons allen TROTS op mogen zijn.

Cees en Peter,
Coordinatoren, S.cAr.go Rijswijkse Scootmobielclub.